Čakovec

Objekti

Čakovec

Objekt u Čakovcu matični je objekt predškolske ustanove Dječja mašta. Djeca su, s obzirom na uzrast, raspoređena u jednu od 3 odgojno – obrazovne skupine, uključujući i jasličku skupinu.

Suradnja s roditeljima osobito nam je važna, te je, osim kroz svakodnevnu komunikaciju i roditeljske sastanke, ostvarujemo i kroz priredbe, druženja, kestenijade, roštiljade i slične oblike nešto neformalnijih događanja. Na taj se način povezujemo s obiteljima djece te stvaramo preduvjete za ugodniji boravak djece u predškolskoj ustanovi.

Budući da je objekt smješten u samom gradu, redovito koristimo blizinu brojnih ustanova i sadržaja u našoj zajednici. Djeca posjećuju banku, dom za starije i nemoćne, policijsku postaju, pekaru, ali i različite udruge te osnovne i srednje škole s kojima surađujemo na provođenju brojnih projekata. Također se redovito uključujemo u humanitarna događanja svojim nastupima, a redoviti smo gosti i na svim manifestacijama u organizaciji grada Čakovca, Međimurske županije i Turističke zajednice.

Svakodnevni boravak na svježem zraku te promicanje zdravih stilova života kroz tjelovježbu, sportske aktivnosti i pravilnu prehranu također je važan aspekt rada u ovom objektu. Dio je to i našeg programa Eko vrtića, koji uključuje i pripremu te brigu oko vrtićkog povrtnjaka i cvjetnjaka, što obuhvaća zajedničke aktivnosti djece, roditelja, odgojitelja i svih ostalih djelatnika vrtića.

U ovom objektu provodi se redoviti odgojno – obrazovni program u cjelodnevnom i poludnevnom trajanju. Od integriranih programa provode se program predškole (za polaznike vrtića i za vanjske polaznike), program rada s potencijalno darovitom djecom, program odgoja i obrazovanja za okoliš, program katoličkog vjerskog odgoja te sigurnosno-zaštitni i preventivni programi. Ovisno o interesu, organizira se i igraonica ranog učenja engleskog ili njemačkog jezika te plesna igraonica.