Sivica

Objekti

Sivica

Područni objekt Pinokio nalazi se u Sivici, u zgradi kraj osnovne škole. Rad je organiziran u najviše dvije odgojno – obrazovne skupine. S obzirom da se radi o malom kolektivu, u vrtiću vlada obiteljska atmosfera te topli međusobni odnosi između djece, roditelja i odgojitelja. Osobito želimo istaknuti suradnju s roditeljima, vezano za razvoj i savjetovanje oko razvoja djeteta, ali i sudjelovanje u brojnim vrtićkim aktivnostima.

Uspješno provodimo program Eko vrtića već nekoliko godina, s ciljem razvoja svijesti o važnosti očuvanja neposrednog okoliša, a time i čitavog planeta Zemlje. U sklopu programa, zajedno s djecom i njihovim roditeljima, pripremamo vrt, sadimo te brinemo o njemu, a plodove s velikim veseljem konzumiramo i u našim vrtićkim obrocima.

Važan dio našeg redovitog programa rada su svakodnevne tjelesne aktivnosti, počevši od jutarnjeg razgibavanja i tjelovježbe. Aktivnosti se nastavljaju i na svježem zraku, a njihova vrsta ovisi o vremenskim prilikama. Svakodnevni boravak vani gotovo je svakodnevan, u skladu s trenutnim vremenskim uvjetima, čime se poboljšava zdravlje djece te opća otpornost njihova organizma.

Posebno se ističemo u provođenju katoličkog vjerskog odgoja u našem dječjem vrtiću. Uspješno surađujemo s našom župom sv. Martina u Podturnu. Djeca rado sudjeluju na misnim slavljima te tako uveličavaju sve značajnije blagdane poput Božića, Uskrsa, Sv. Nikole i događaje poput Majčinog dana.

U ovom objektu provodi se redoviti odgojno – obrazovni program u cjelodnevnom i poludnevnom trajanju. Od integriranih programa provode se program predškole (za polaznike vrtića i za vanjske polaznike), program odgoja i obrazovanja za okoliš, program katoličkog vjerskog odgoja te sigurnosno-zaštitni i preventivni programi. Ovisno o interesu, organizira se i igraonica ranog učenja engleskog ili njemačkog jezika te plesna igraonica.