Rad s darovitom djecom

Odgojiteljice dječjeg vrtića Dječja mašta stekle su kompetencije i vještine za rad s potencijalno darovitom djecom predškolske dobi kroz ciklus radionica u kojima su ih psihologinje zagrebačke udruge Vjetar u leđa educirale o radu s ovom populacijom djece.
Tijekom veljače i ožujka 2017. godine držano je ukupno 6 radionica s temama važnima u radu s potencijalno darovitom djecom, i to o: karakteristikama i potrebama darovite djece; poticanju produktivnog i kreativnog mišljenja; poticanju emocionalne inteligencije i socijalnih vještina; poticanju kritičkog, problemskog, logičkog i lateralnog mišljenja; poticanja znanstvenog načina mišljenja kroz pokuse te postavljanju granica kod djece predškolske dobi.

Odgojiteljice su tako kroz iskustveno učenje i praktične primjere osposobljene za rad s potencijalno darovitom djecom, s kojom svakodnevni individualni i grupni rad predstavlja profesionalni izazov i zahtijeva specifična stručna znanja.
Radionice su pripremljene i realizirane zahvaljujući sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koje je odobrilo projekt udruzi Vjetar u leđa, a u kojem je dječji vrtić Dječja mašta sudjelovao kao partner.