O nama

O nama

Dječji vrtić ”Dječja mašta” je privatna predškolska ustanova osnovana s ciljem provođenja programa odgoja i obrazovanja djece predškolske dobi od 1 godine do polaska u školu. Osnivač ustanove je Grozdana Žagar, dipl. odgojitelj predškolske djece, koja je ujedno i ravnateljica vrtića.

Ustanova djeluje u četiri objekta – u Čakovcu, Murskom Središću, Zebanec Selu i u Sivici. Započela je s radom 1994. godine pod okriljem tvrtke ”Transal d.o.o.” kada smo otvorili prvi privatni vrtić u Međimurskoj županiji. Godine 1998. dječji vrtić usklađuje se sa Zakonom o ustanovama i od tada radi kao predškolska ustanova ”Dječja mašta”.

Ustanova provodi redoviti program odgoja i obrazovanja prilagođen dobi i potrebama djece, kao i raznovrsne posebne programe.

U provođenju programa osim odgojitelja sudjeluju i ostali stručnjaci različitih profila koji zajednički s odgojiteljima svakodnevno rade na poboljšanju kvalitete odgojno – obrazovnog rada s djecom. To su socijalni radnik, pedagog, psiholog, rehabilitator i logoped. Osim njih, surađujemo i s nutricionistom, pedijatrom i stomatologom.

Da bismo ostvarili ciljeve programa koje provodimo u radu s djecom, nastojimo osigurati cjeloviti razvojni kontekst djeci predškolske dobi. To znači osigurati im sigurnu okolinu u kojoj borave, ispunjenu raznovrsnim poticajima primjerenim razvojnoj dobi djece. Cjeloviti razvojni kontekst uključuje i međusobnu suradnju odgojitelja, stručnih suradnika različitih struka te ustanova i institucija u zajednici, a kao najvažniji čimbenik u radu s djecom u našoj ustanovi uvijek ističemo suradnju s roditeljima, odnosno skrbnicima djece polaznika vrtića.

Iako provodimo različite oblike organiziranog institucionalnog odgoja, trudimo se da djeca osjećaju toplinu i sigurnost tijekom svog boravka u vrtiću. Svi vrtići u sklopu ustanove ”Dječja mašta” su manji objekti s po nekoliko odgojno – obrazovnih skupina (od jedne pa do najviše tri skupine). U takvim uvjetima vlada ugodna obiteljska atmosfera u kojoj su sva djeca i djelatnici međusobno povezani i usmjereni jedni na druge.

Naš je moto biti Vrtić koji voli dijete u kojem se svako dijete osjeća sigurno, ugodno i voljeno na način da zadovoljavamo djetetove potrebe za slobodom, sigurnosti, zabavom i važnosti, a roditeljima i skrbnicima djece pružamo stručnu i savjetodavnu podršku u poticanju dječjeg razvoja.