Zebanec selo

Objekti

Zebanec selo

Područni objekt Leptirići smješten je u neposrednoj blizini osnovne škole u Zebanec Selu. Ovisno o broju upisane djece, rad u ovom objektu organiziran je u dvije ili tri odgojno – obrazovne skupine.

S obzirom na samu lokaciju, vrtić je smješten u blizini brojnih livada, proplanaka i šume, što koristimo za svakodnevni boravak vani te brojne aktivnosti u prirodi. Kroz šetnje mjestom upoznajemo okruženje, sumještane, način života te različite poljoprivredne kulture koje se obrađuju.

Ove se aktivnosti odlično uklapaju i u naš program Eko vrtića, koji uključuje i raznovrsne druge aktivnosti. Posebice se ponosimo vrtom koji obrađujemo na starinski, prirodan način, i to zajednički djeca, odgojitelji te roditelje. Briga oko vrta uključuje, sadnju, plijevljenje, zalijevanje te ubiranje plodova koji se koriste i u kuhinji vrtića. Tako razvijamo i zdrave prehrambene navike te djecu motiviramo na konzumiranje raznovrsnih namirnica, osobito povrća.

Provodimo i brojne kreativne aktivnosti izrade uporabnih predmeta od otpadnih i recikliranih materijala, razvrstavanja otpada te osvještavanje o potrebi štednje prirodnih resursa i energenata.

Osobito nam je važno njegovanje tradicije, kulture i starih kroz folklor, kajkavštinu te brojne legende ovoga kraja, a sve to činimo u suradnji s lokalnom zajednicom i roditeljima.

Roditelje smatramo partnerima u radu, a suradnju ostvarujemo kroz zajedničke priredbe i radionice te neformalna druženja poput kestenijade, roštiljade i sl.

U ovom objektu provodi se redoviti odgojno – obrazovni program u cjelodnevnom i poludnevnom trajanju. Od integriranih programa provode se program predškole (za polaznike vrtića i za vanjske polaznike), program odgoja i obrazovanja za okoliš, program katoličkog vjerskog odgoja te sigurnosno-zaštitini i preventivni programi. Ovisno o interesu, organizira se i igraonica ranog učenja engleskog ili njemačkog jezika te plesna igraonica.